RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug under et besøk på Bogstad gård oktober 2014.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug under et besøk på Bogstad gård oktober 2014. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

Frp-statsråd gir grønt lys for økt import av halalkjøtt

Landbruksminister Sylvi Listhaug har gitt grønt lys for økt import av halalkjøtt - en kjøttype partikollega Per Sandberg mener er et tegn på islamiseringen av Norge.

Salg av halalmat er ett av flere tegn på islamiseringen av Norge, mener Frps Per Sandberg. Men hans egen partifelle, landbruksminister Sylvi Listhaug, har gitt grønt lys for økt import av slikt kjøtt. Det skriver Aftenposten onsdag.

Landbruksminister Sylvi Listhaugs ga i februar grønt lys for import av 15 tonn koscherslaktet kjøtt og en dobbelt så stor kvote for halalslaktet kjøtt: 30 tonn. Dette kan ifølge Listhaugs departementet medføre en fordobling av importert mengde halalkjøtt sammenlignet med 2013.

Nyheten om importkvotene ble sendt omtrent samtidig med at Per Sandberg nevnte salg av halalmat som ett av flere tegn på islamiseringen av Norge.

På spørsmål fra Aftenposten om det ikke er et paradoks at en statsråd fra Frp gjør det lettere å importere mer halalkjøtt til Norge, svarer Listhaug:

- Det vi gjør, er faktisk å legge til rette for at de som spiser halalkjøtt ikke skal få billigere kjøtt enn folk flest. Det har vært så lave tollsatser på dette kjøttet at man faktisk har kunnet betale en lavere pris.

Hun poengterer at tollsatsene økes slik at kjøttet vil koste omtrent det samme som annet kjøtt i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere