RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp størst i landet

Muhammed-effekten er trolig årsaken til at Frp for første gang er landets største parti på en meningsmåling.

Til og med påtroppende partileder Siv Jensen er overrasket over resultatet i meningsmålingen Opinion har gjort for Bergens Tidende. Fremskrittspartiet havnet på behagelige 31,8 prosent oppslutning, en økning på 4,7 prosent siden forrige måling. Arbeiderpartiet ligger som nummer to med 28,7 prosent, en nedgang på 4,4 prosent.

Målingen ble gjort i forrige uke, og trolig er det bråket rundt Muhammed-tegningene som er årsaken til at Frp har inntatt førsteplassen.

- Den sterke oppslutningen henger utvilsomt sammen med bråket rundt Muhammed-karikaturene. Nyhetsbildet i det siste har bent frem vært fortreffelig for Frp. Dessuten har Siv Jensen gjort en utmerket jobb hittil, sier valgforsker Frank Aarebrot til BT.

Siv Jensen trodde BT tullet da de fortalte henne resultatet. Hun mente målingen måtte taes med en klype salt, ettersom det er lenge til valget. Den største faren, mente hun, er å lene seg tilbake og hvile på laurbærene.

Dersom meningsmålingen var et valgresultat, ville Frp fått 20 flere stortingsrepresentater enn det de har i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere