*Nettavisen* Nyheter.

Frp stuper på meningsmåling

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)

- Naturlig av velgerne vil reagere på denne måten, sier Siv Jensen.

02.04.11 14:51

Synovate har utført en måling for Dagbladet som viser at partiet er nede i en oppslutning på 18,1 prosent. Så lave tall har ikke Siv Jensen sett så lenge hun har vært leder for partiet. Hun tok over stafettpinnen etter Carl I. Hagen i mai 2006.

- Forventet effekt
- Dette er en forventet effekt av en vanskelig sak som har dominert mediene i snart 14 dager. Det er naturlig at velgerne reagerer på denne måten. Målinger er alltid følsomme for saker som dominerer mediene, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Det har vært noen tøffe uker for Frp. Saken om Stavangers tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal rullet opp for snart fjorten dager siden. Han er siktet for og hatt sex med en mindreårig og for å ha filmet uvitende gjester i huset sitt mens de dusjet.

De har i etterkant fått knallhard kritikk for håndteringen av denne saken.

- Helt klart sammenheng
- Det er helt klart en sammenheng mellom Birkedal-saken og Frps nedgang, men det er vanskelig å spå om den negative trenden fortsetter. Hvis man sammenligner med Søviknes-saken, fikk partiet en halvering, som de da beholdt til neste valg, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.