RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Frp stuper

Sist oppdatert:
Rødgrønt flertall i ny måling.

På onsdagens meningsmåling i VG faller Fremskrittspartiet med 3,6 prosentpoeng på en uke. De ligger nå under valgresultatet fra 2005 med en oppslutning på 21,8 prosent.

- Vi har vært i skuddlinjen en hel uke, og urettmessig blitt angrepet av Ap, som er mer opptatt av oss enn hva de selv driver med, sier Siv Jensen til avisen.

Hun lover at partiet nå skal nådeløst tilbake og gjøre et godt valg.

85 mandater
Både Arbeiderpartiet og SV går fram på målingen og ender på henholdsvis 32,9 og 8,8 prosent. Senterpartiet går litt tilbake (6,4 prosent), men de tre partiene har nå et lite rødgrønt overtak. Sammen med partiet Rødt har venstresiden 85 mandater på Stortinget i denne målingen.

I motsetning til Frp, gjør Høyre en av sine beste målinger. 18,1 prosent er et betydelig bedre resultat enn ved stortingsvalget 2005, da endte partiet på 14,1. For Høyre-vennene Kristelig Folkeparti og Venstre er målingen en nedtur. De to sentrumsalternativene ender på henholdsvis 4,9 og 4,2 prosent.

Unge mot venstre
Partibarometer er utført av InFact News og målingen viser at Ap står sterkest blant de unge, med 36 prosent oppslutning, og svakest blant de over 40 år. For Frp er det motsatt, bare 13,5 prosent av nordmenn under 25 år svarer de vil stemme på Siv Jensens parti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere