- Å hylle en drapsmann som har tatt livet av en valgt politiker er ikke bare motarbeiding av integrering, men også oppfordring til terror, sier stortingspolitiker og innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Mazyar Keshvari, til Nettavisen.

Bakgrunnen er at imam Nehmat Ali Shah i Norges største moské - Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo - i helgen deltok på en minnemarkering for drapsmannen Mumtaz Qadri i Pakistan.

Les også: Her er Oslo-imam på minnemarkering for terrorist

Ble hyllet for drapet

Qadri ble i februar henrettet i et pakistansk fengsel etter at han i 2011 tok livet av guvernør Salman Taseer - som han arbeidet som livvakt for - med 28 skudd på høylys dag.

Taseer var en omstridt mann fordi han kjempet for å reformere Pakistans strenge blasfemilover. Qadri ble hyllet som en helt av sine islamistiske støttespillere for mordet.

Shah deltok også på demonstrasjonen i Oslo til støtte for Qadri.

Les også: Norsk imam støtter drap - får fortsette som imam

- Holder ikke med dialog og mer penger

Da drapsmannen i helgen ble hedret under en minnemarkering i Pakistan, dukket altså Oslo-imamen Shah opp.

Frps Keshvari mener ting nå tyder på at imamen motarbeider integrering.

- Dette er noe Fremskrittspartiet har prøvd å advare om i mange år, nemlig framveksten av parallellsamfunn i Norge. Det er klart at når vi nå ser hvilke fatale konsekvenser slike parallelsamfunn har gitt i Europa, så ser vi jo at det ikke lenger holder med dialog og mer penger til trossamfunnene, det gir ikke resultater.

Les også: Demonstrerte til støtte for henrettet pakistansk drapsmann

Fortsetter som imam

Videre viser Keshvari til integreringsavtalen som Stortinget vedtok før jul.

- Der er det et punkt som slår fast at man kan utvise mennesker som er i Norge for å jobbe tilknyttet menigheter eller andre religiøse samfunn hvis de aktiv motarbeider integreringen i Norge.

Han krever nå at regjeringen stanser all statsstøtte til moskeen.

- Så lenge han er imam der, så bør alle overføringer stanse umiddelbart. Man kan ikke fortsette å gi statsstøtte til en moské som har en imam som hyller terrorister.

Til Nettavisen tirsdag sa styreleder i Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen, Ghulam Sarwar, at hele styret tar avstand fra minnemarkeringen, og at dette vil bli en styresak.

Samtidig uttalte han at Shah fortsetter som imam inntil videre.

2,9 millioner i statsstøtte

Central Jamaat-moskeen ble tildelt pengestøtte til dialogarbeid på 178.000 kroner i fjor, i tillegg til offentlig økonomisk støtte fra fylkesmannen på 2,9 millioner.

Imam Shah er ingen hvemsomhelst.

Kronprinsen åpnet en konferanse for unge ledere fra ulike tros- og livssynssamfunn i moskeen Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo i fjor høst.

Da daværende kulturminister Thorhild Widvey (H) i sommer inviterte en rekke norske redaktører med på dialogtur til ulike trossamfunn, var Shah med.

Nettavisen har ved flere anledninger forsøkt å få en kommentar fra imam Shah uten å lykkes. Heller ikke moskeens styreleder skal ha fått tak i ham.