RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TILBAKE: ANB-målingen er Frps dårligste siden 2007.
TILBAKE: ANB-målingen er Frps dårligste siden 2007. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Frp tilbake 2,6 prosentpoeng på ny måling

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet har fått flere medlemmer den siste tiden, men går tilbake 2,6 prosentpoeng til 9,6 prosents oppslutning på en meningsmåling Opinion har utført for ANB.

Det er den dårligste oppslutningen partiet har fått på Avisenes nyhetsbyrås (ANB) måling siden februar 2007. Partiets tilbakegang er større enn målingens feilmargin.

– Vi har opplevd en medlemsboom de siste dagene. Dette harmonerer veldig dårlig med den stemningen vi føler for tiden, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til byrået.

Frp trakk seg tidligere i juni fra forhandlingene om et forlik på Stortinget i spørsmålet om syriske flyktninger. Siden har partiet tatt til orde for folkeavstemninger om hvorvidt Norge bør ta imot flere syriske flyktninger.

Regjeringspartner Høyre går også tilbake på målingen. Partiet får en oppslutning på 22,8 prosent, en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng. Samarbeidspartiene Venstre og KrF får henholdsvis 3,8 (+ 0,1) og 5,6 (+ 0,8) prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet er størst på målingen med 41,1 prosent oppslutning, en framgang på 2,5 prosentpoeng. SV får 3,3 (+ 0,2), Sp 5,2 (- 0,8), MDG 6,5 (+ 1,5) og Rødt 1,0 prosent oppslutning (- 1,0) på målingen.

Undersøkelsen er utført blant 950 personer i perioden 9. til 15. juni. Målingen har en feilmargin på mellom 1,6 og 3,7 prosentpoeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere