Gå til sidens hovedinnhold

Frp-topp gir seg

Har takket ja til ny jobb.

Stabssjef og tidligere generalsekretær Geir A. Mo, slutter i Frp for å bli administrerende direktør i Norsk Lastebileier-Forbund (NLF).

- Nå har jeg funnet tiden inne for å skifte beite, rett og slett for å arbeide med noe annet enn partipolitikk. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og store utfordringer, samtidig som det er med betydelig grad av vemod jeg i denne omgang forlater Fremskrittspartiet, sier Mo.

- Men du gir deg like før et spennende valg i 2013?

- Ja, klart det er litt rart, men timingen er aldri helt rett. Noen ganger må man bare ta et valg og stå for det, sier Mo til Nettavisen.

Han avviser at de betente sakene partiet har slitt med de siste par årene har blitt for tøffe.

- Jeg er jo vestlending!
- Nei, jeg er jo vestlending! Dette må man ha ryggrad til. Det har vært min rolle å fronte mange viktige saker og fatte tøffe vedtak, og det synes jeg har gått fint, sier Mo.

Siv Jensens høyre hånd sier beslutningen er resultat av en «modningsprosess»:

- Jeg går til en svært spennende og viktig organisasjon. Sammen med forbundets medlemmer, tillitsvalgte og mange dyktige ansatte skal jeg arbeide med å modernisere NLF og tilpasse den de store utfordringer godstransportnæringen står overfor med internasjonalisering, økt innenlands konkurranse og farene for sosial dumping, sier Mo.

Han kommer ikke til å melde seg ut av Frp, men vektlegger at NLF er partipolitisk uavhengig.

Siv: - Vemodig
Partileder Siv Jensen gratulerer Mo med den nye jobben, men sier samtidig det er med vemod hun fikk beskjeden av Mo om at han hadde bestemt seg for å skifte jobb.

- Geir har vært med å bygge opp FrP fra en liten organisasjon på 90-tallet til et av Norges største partier i vår tid. Frp har nytt godt av hans evner til å jobbe strategisk og effektivt i en medlemsorganisasjon.

- Han vil bli savnet i Frp, men vi skal samtidig glede oss over at andre også kan få nytte av hans engasjement og arbeidskapasitet, sier Jensen.

- Siv er en venn!
- Hva slags forhold kommer du til å ha til Siv Jensen fremover?

- Jeg anser henne som en personlig venn, og det håper jeg hun vil være i årene som kommer også!

Mo startet sin karriere i Frp i 1990 som gruppesekretær i Frps stortingsgruppe. Han ble generalsekretær i 1994, en posisjon han hadde frem til 2009, da han ble stabssjef for Siv Jensen. Han har også vært sekretariatsleder i partiets stortingsgruppe.

Mo starter i sin nye jobb 1. august 2012.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken