FRP-KONTORET (Nettavisen): På vei inn til Frps sentralstyremøte fredag, tok Frps innvandringspolitiker Jon Helgheim seg god tid til å snakke om «snikislamisering».

Det er gått én uke siden Venstre-politiker Abid Raja anklaget Frp for «brun propaganda», hvilket utløste massive reaksjoner.

Etter at Raja beklaget, sa Venstre-lederen at hun håper Frp unngår ord som «snikislamisering» fremover.

Se video øverst i saken!

- Skjer i Norge

Justisminister Jøran Kallmyr ville ikke kommentere ordet «snikislamisering» torsdag, men det mener Helgheim det er gode grunner til:

- Snikislamisering er noe som skjer i Norge, sier han til pressen - og sier det ikke må blandes sammen med konspirasjonsteorier, som at «muslimer flest ønsker å ta over landet og innføre sharia». Det har ikke Frp snakket om, og det er ikke noe den vanlige muslim ønsker.

- Dette vil vi advare mot er tilpasning til særkrav som kommer fra noen få muslimer, som det står politikere fra venstresiden og heier på, som til slutt gir en gradivs tilpasning til noe vi ikke ønsker, til skikker basert på et kvinneundertrykkende syn. Det er snikislamisering. Det foregår, og det skal vi jobbe mot, sier Helgheim.

Han nøler ikke med å si:

- Det er gode grunner til å fortsette å bruke ordet fremover. Det er et begrep som brukes på et fenomen som eksisterer, sier han.

- Mer stigmatiserende å ikke bruke ordet

Ifølge Helgheim vil det å la være å bruke ordet være mer stigmatiserende for muslimer flest:

- Jeg tror det vil stigmatisere muslimer enda mer hvis et lite mindretall, som prøver å få til små endringer, sier han - og nevner en skole i Trøndelag som innførte kjønnsdelt svømmeundervisning basert på én elev.

- Det er stigmatiserende. Det er bedre at vi kjemper sammen med det store flertall muslimer som ikke vil dette - så det ikke blir et problem for alle.

- Finnes ikke i Norge

Frp er på kollisjonskurs med alle de andre partiene i regjering i denne saken.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sa i sin tale fredag morgen at:

- Snikislamisering er et dårlig ord. Det finnes ikke i Norge.

- Jeg synes snikislamisering er et dårlig begrep rett og slett fordi det ikke finnes i vårt samfunn, sa statsminister Erna Solberg da Frp-leder Siv Jensen i valgkampen brukte ordet fordi en muslimsk kvinne ikke ville håndhilse på kronprinsen etter moskéangrepet i Bærum.

«Det er ingen anstendighet i Siv Jensen og Sylvi Listhaugs ordbruk. Hvilke verdier mener statsministeren at vi skal stå for,» skrev Raja i sin kronikk i Aftenposten tirsdag.