Både Sp, Ap og sist KrF sier de kan leve med justisminister Sylvi Listhaug (Frp) i regjering, så lenge hun skifter departement.

Les også: Sylvi Listhaug går i strupen på hatgrupper

Tirsdag skal det det stemmes over mistillitsforslaget fra Rødt.

Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi. sier det ikke er akseptabelt at Listhaug bytter departement, skriver VG Nett.

- Nei, det syns jeg ikke er akseptabelt. Det er ikke Ap eller Støre som styrer sammensetning i vår regjering. Listhaug gjør en utmerket jobb og har ikke gjort noe feil i forhold til Stortinget. Hun har beklaget, beklagelsen burde vært akseptert, mener han - og legger til at:

- Ap har skjønt hva de har satt i gang. Et spill som i ytterste konsekvens kan føre til en regjeringskrise, sier han.

Ap-leder Jonas Gahr Støre slår tilbake mot Limis beskrivelse av situasjonen.

– Ap har ikke tillit til justis- og beredskapsministeren etter Listhaugs usanne og grove anklager og hennes oppførsel i Stortinget der en uforbeholden unnskyldning først kom etter kraftige reaksjoner fra hele opposisjonen, skriver Ap-lederen i en SMS til avisen.

Les også: Hareide: En fordel om Listhaug bytter departement før mistillitsforslaget behandles

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) er enig med Limi.

– Det er helt uhørt at en opposisjonsleder skal bestemme hvem som skal bekle statsrådspostene. Jeg forventer at Erna og Siv ikke aksepterer det, sier Tybring-Gjedde (Frp) til NTB.

- Solvik-Olsen: Stoler på at KrF tar ansvar

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) utelukker at hans parti blir sittende hvis Sylvi Listhaug må gå av. Han tror ikke KrF våger å felle regjeringen nå.

– Jeg stoler på at KrF tar ansvar og ikke lager en regjeringskrise basert på en Facebook-oppdatering, sier Solvik-Olsen til Stavanger Aftenblad.

Han går langt i å antyde at Listhaug ikke kommer til å gå av fordi forslaget ikke vil få flertall hvis det blir stemt over.

Han kommenterer også hvordan Listhaug-saken preger arbeidet i regjeringen.

– Dette skaper støy som krever tid, særlig for finansministeren, statsministeren og Sylvi Listhaug selv, sier han.

Ketil Solvik-Olsen er også 2. nestleder i Fremskrittspartiet.

- Tillit til Erna

Statsminister Erna Solberg (H) var lørdag i Finnmark, hvor hun delte ut medaljer til vinnerne av NM i hundekjøring. Men hun har bare noen få dager på seg på å forsøke å finne en løsning på krisen. Alternativet er å håpe på at KrF vil avvise mistillitsforslaget som kan felle regjeringen.

– Her er det veldig mange løsninger, og jeg har full tillit til Erna, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

To måneder etter at hun ble kulturminister, vakler regjeringen under vekten av justisminister Listhaugs retorikk og reaksjonene på den. Men Grande hadde få kommentarer til krisen etter at hun talte til Venstres landsstyre lørdag.