Se videointervju med Hans Andreas Limi her:

STORTINGET (Nettavisen): Tirsdagens reviderte nasjonalbudsjett (RNB) bar bud om rekordhøy oljepengebruk: 402,6 milliarder.

Les også: Sanner: – Det vil komme en ny krise

Likevel: Frp, som regjeringen er avhengig av for å sikre flertall på Stortinget, er ikke fornøyd. De peker blant annet på grensehandelen med vårt naboland Sverige:

- Det er viktig å sikre norske arbeidsplasser. Fortsatt er det veldig mange som er arbeidsledige og permitterte, sier Frps finanspolitiske talsmann, Hans Andreas Limi, i videointervjuet over.

- De ledige/permitterte må vi få tilbake i jobb så fort som mulig, og da må vi sørge for at grensehandelen ikke tar helt av når grensene til Sverige åpner igjen og folk begynner å reise, fortsetter han.

Limi mener det rette nå er:

- Vi ønsker derfor ytterligere reduksjon i avgiftene på grensehandelsvarer.

Les også: Slakter «hårreisende» bondemarkering: – De går mot dugnaden

- Hvor mye vil dere kutte i avgiftene?

- Vi har sagt vi må ned på svensk nivå, over tid. Det klarer vi ikke på ett budsjett, eller en revisjon. Vi fikk kuttet 3,5 milliarder på statsbudsjettet for i år og mener det er nødvendig å kutte mer.

- Hvordan opplever du regjeringens vilje til å høre på dere?

- Det gjenstår å se. Jeg registrer at regjeringspartiene sier det er naturlig å snakke med Frp først, det synes vi også. Nå er det snakk om en revisjon av et budsjett vi var med på å forhandle og sikre flertall i Stortinget.

Kommer med kravliste

- Er det slik at det ikke er så mye som skal til for at dere kan si «ja»?

- Nei, det er nok slik at vi vil komme med en del betydelige krav og forslag til forbedringer.

Limi, som støtter den høye oljepengebruken i pandemien, sier de vil komme tilbake med kravlisten etter å ha finlest budsjettet.

Virke: - Nå må vi holde på nye arbeidsplasser

Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen sier til Nettavisen at det er mye bra med budsjettet, men:

- Det er mulig å gjøre med på skatte- og avgiftssiden for å holde på de arbeidsplassene vi har fått gjennom pandemien, for eksempel knyttet til grensehandel, sier Kristensen til Nettavisen i dette videoklippet:

- På hvilke måter?

- Vi har sett at det dreier som et betydelig antall nye arbeidsplasser, så vi kan beholde dem hvis vi sørger for at skatte- og avgiftssystemet harmoniserer mot Sverige.

- Har du tro på at det kan skje?

- Det får vi se på. Det blir Stortinget som skal behandle dette nå, men det viktige for oss er at virksomhetene kommer i gang igjen, at vi får folk tilbake i jobb, for det er egentlig jobben med å få landet i gang igjen som er det viktige, og der treffer mye av det regjeringen gjør på en god måte.