*Nettavisen* Nyheter.

Frp-topp siktet for å ha filmet naken mann

Foto: Roy Storvik (Roy Storvik)

Ordførerkandidat Trond Birkedal pågrepet av politiet.

22.03.11 04:34

- Jeg kan bekrefte at politiet i Rogaland har mottatt en anmeldelse mot en sentral Frp-politiker i Rogaland, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen mandag kveld.

Trond Birkedal, som er ordførerkandidat for Frp, er siktet etter straffelovens paragraf 201b, «for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det».

Les også: - Trekker seg fra alle verv

- Ble filmet i skjul
Han ble pågrepet søndag kveld etter at politiet mottok anmeldelsen fra en ung mann som hadde vært på besøk hjemme hos politikeren.

Den unge mannen hadde mistanke om at han i skjul ble filmet naken av Frp-politikeren på badet. Ifølge Dagbladet.no har han også fortalt at han så politikerens datamaskin, som skal ha vist en annen tenåringsgutt som ble filmet naken.

- Det er snakk om at fornærmede skal ha blitt filmet i det han er på badet til siktede, uten at fornærmede har hatt kjennskap til det, sier Soma.

Politiet sier det er «grunn til å tro» at siktelsen mot politikeren blir utvidet til å gjelde flere menn.

- Vi har mottatt en anmeldelse fra en person, og siktelsen gjelder personen som har anmeldt forholdet. Men det er grunn til å tro at siktelsen blir utvidet til å gjelde flere personer, sier han.

Går gjennom pc
Det var søndag kveld at politiet i Rogaland mottok anmeldelsen.

- Etter å ha mottatt anmeldelsen og gått gjennom den, så gikk politiet til pågripelse og ransakelse hjemme hos denne personene sent i går kveld, sier Soma.

Han forteller at siktede er blitt avhørt, og at de under ransakelsen gjorde beslag i mannens datamaskin og annet datautstyr.

- Politiet arbeider i dag med å gå gjennom dette materialet for å få oversikt over omfanget av saken, sier han.

- Har Frp-politikeren erkjent noe?

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva han har sagt til politiet i avhørt, sier Soma til Nettavisen.

- Håper det tar slutt
Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin, har følgende kommentar til anklagene:

- Han forholder seg til at han er under etterforskning, og han håper at etterforskningen snart tar slutt, sier Sjødin til Nettavisen mandag kveld.

- Erkjenner han straffskyld?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Sjødin.

Politiet i Rogaland sier de prioriterer saken.

- Det er en sak vi prioriterer siden siktede sitter i politiets varetekt, og det er naturlig at vi jobber med en viss tyngde på dette for å avdekke omfanget av saken, sier politiadvokat Soma.

- Vi er sjokkerte
- Vi er jo alle mer eller mindre sjokkerte nå, sier fylkesleder Terje Halleland i Rogaland Frp til Rogalands Avis.

- Nå må vi samle oss litt, og finne ut hva dette innebærer. Dersom siktelsen opprettholdes, er vi nødt til å foreta grep. Det er sentralstyret som i utgangspunktet skal avgjøre hva som skal foretas i saken, sier han.

Også Frp sentralt er varslet om saken.

- Jeg er akkurat informert om saken, men vet ikke hvem eller hvor dette er, så derfor kan jeg ikke si noe om saken, sa Frps generalsekretær Geir Mo til Nettavisen mandag ettermiddag.

Mo la til at han håper det ikke er noe belegg for mistanken som er rettet mot en av hans partifeller.

Mandag kveld opplyser Mo at han har vært i kontakt med politikeren, og at han nå trekker seg fra alle verv i partiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag