Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-topp sponser Ap

Fremskrittspartiets Leif Arne Moi Nilsen (t.v.) sponser Arbeiderpartiets Jone Andersen med valgkampmateriell. Tidligere i uken hentet Andersen plakatene og brosjyrene som Moi Nilsen-eide Saga Trykkeri trykket gratis. De to har blitt kamerater etter fire år i politikken, og vil gi hverandre personstemmer for å sikre seg fire nye år i bystyret.
Fremskrittspartiets Leif Arne Moi Nilsen (t.v.) sponser Arbeiderpartiets Jone Andersen med valgkampmateriell. Tidligere i uken hentet Andersen plakatene og brosjyrene som Moi Nilsen-eide Saga Trykkeri trykket gratis. De to har blitt kamerater etter fire år i politikken, og vil gi hverandre personstemmer for å sikre seg fire nye år i bystyret. Foto: (Lars Magne Hovtun, Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Utrolig, men sant.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) gjør alt han kan for å få Jone Andersen (Ap) gjenvalgt i bystyret.

- Når man først skal ha sosialdemokrater i bystyret, er det jo greit å få inn de beste, sier Leif Arne Moi Nilsen (Frp) til Rogalands Avis.

Moi Nilsen har i hele høst drevet en aktiv valgkamp for Fremskrittspartiet. Men innimellom tordentaler om konkurranseutsetting og eiendomssalg har han også tatt seg tid til å hjelpe Jone Andersen (Ap) med å trykke valgkampmateriell.

Nr. 3 hjelper nr. 22
- Jeg støtter Jone, og kommer selvfølgelig til å gi ham en slengstemme på valgdagen, sier Moi Nilsen.

Verken Moi Nilsen (Frps nummer 3) eller Andersen (Aps nummer 22) er forhåndskumulert av partiet. Derfor er de avhengige av en mengde personstemmer og slengere for å bli gjenvalgt.

De siste fire årene har de to arbeidet tett sammen i kommunalstyret for miljø og utbygging.

- I begynnelsen pratet vi bare sporadisk sammen. Men i løpet av perioden har vi blitt gode kamerater, sier Andersen.

Enige om uenighetene
- Vi sløser ikke bort tiden på å diskutere høytsvevende ideologiske saker som vi åpenbart er uenige om, sier Andersen, og fortsetter:

- I stedet konsentrerer vi oss om å bruke sunn fornuft, og å løse Stavangers utfordringer sammen. Vi er begge svært opptatt av å være folkets ombudsmenn i politikken.

De to politikerne er kjent for å snakke rett fra leveren, og si ting som det er.

- Jeg spyr av selvhøytidelige politikere. Det er viktig med humor og selvironi, slår Andersen fast.

Vil ha vedlikeholdsløft
I høst har de to stått skulder til skulder i mediene, og krevd at kommunen selger flere eiendommer for å kunne bruke pengene på sårt tiltrengt rehabilitering og vedlikehold.

- Det er et eksempel på en jordnær sak, der Leif Arne og jeg har et felles mål om å ordne opp, på tross av ideologiske uenigheter, sier Andersen.

Til vanlig arbeider han på flyplassen, som blant annet brannmann og brøytesjåfør.

- På jobben er vi nødt til å snu oss rundt på en femøring, og stadig se oss om etter alternative løsninger. Leif Arne er også en praktisk mann, så der er vi nok også veldig like, sier han.

Til tross for kameratskapet, er de to ikke i tvil om at den neste perioden også vil by på store uenigheter.

- Vi skal blant annet behandle spørsmålet om konkurranseutsetting av kommunale tjenester. Der vil jeg konkurranseutsette mest mulig, mens Jone vil ha alt tilbake til kommunen, sier Moi Nilsen, og tilføyer humrende:

– Da blir det styr!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!