FrP-topper åpner for å vrake Siv Jensen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Bare halvannen uke før valget, åpner lokale Frp-topper for en lederdebatt.

31.08.11 08:34

Frp faller som en stein på VGs partibarometer. Nå peker flere i partiet på at utviklingen kan få konsekvenser for Siv Jensen som leder, skriver VG

Lavere enn på 12 år
I dagens partimåling partiet fra 16 til 12,9 prosent. Ikke siden kommunevalget for 12 år siden, i 1999, har partiet hatt lavere oppslutning.

Vil ha debatt om Sivs rolle
Ifølge avisen krever nå flere lokale partitopper i FrP at Siv Jensen løfter partiet til minst 17,5 prosent før valgdagen 13. september.

- Jeg håper virkelig vi tar en slik debatt også om Sivs rolle. Det mener jeg vi bør gjøre når det går godt, men også når det går dårlig. Vi skal evaluere hva vi har gjort på en ærlig og oppriktig måte, sier Frps ordfører på Askøy, partiveteranen Knut Hanselmann til VG.

Fortsatt troen på partilederen
Mange har likevel tro på at partilederen får fortsette på toppen fremover, deriblant Os-ordfører Terje Søviknes. Han er enig i at 12-13 prosent er for dårlig, men tror fortsatt at Siv Jensen vil være partiets leder og statsministerkandidat i 2013.

Jensen har også måtte tåle kritikk utenfor egne rekker denne valgkampen, og professor Frank Aarebrot har kalt stilt spørsmål ved om hun er rett leder for Frp.

Les hele saken her: - Siv er svak og tafatt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.