RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp trekker seg fra byrådet i Oslo

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Trekker seg fra samarbeid med Høyre.

Frp trekker seg fra byrådssamarbeidet med Høyre i Oslo. Det ble klart mandag kveld, melder NTB.

- Det er trist. Vi hadde håpet at vi kunne fortsette forhandlingene, men når Høyre setter en slik sak foran videre forhandlinger, så kan vi ikke akseptere det, sier Carl I. Hagen til VG Nett.

Samarbeid i bystyret
Høyre måtte bruke helgen til å løse opp i noen av forhandlingsflokene rundt nytt byråd i Oslo for de fire neste årene.

- For det første er det litt vemodig. Vi har hatt ett godt samarbeid. Samtidig skal vi nå samarbeide videre i bystyret med Frp og de øvrige ikke-sosialistiske partiene. Vi har god tro på at det kan bli et bra samarbeid her, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til Nettavisen mandag kveld.

Han sier at Høyre nå vi jobbe mot andre samarbeidspartnere i byrådet.

- Frp kunne ikke imøtekomme visse forutsetninger som vi la til grunn for vår politikk. Dette har jeg ikke lyst til å kommentere nærmere. Vi kommer i morgen til å ha møte i forhandlingsutvalget til Høyre og vi ønsker enten Høyre og sentrum eller Høyre alene i byrådet. Det siste er en reel mulighet, men det er like stor mulighet for det andre, forklarer Røsland.

Det spekuleres i om det var det planlagte Munch-museet i Bjørvika og Frps manglende støtte til til utbyggingsplanenen som er grunnen til at det ikke ble noe samarbeid.

Frp støttet først utbyggingsplanene, men trakk støtten rett før valget. Høyre stilte krav til at Frp skulle snu i saken for at byrådssamarbeid skulle bli aktuelt.

Stilte ultimatium
Det etter at Fremskrittspartiets forhandlingsleder, Carl I. Hagen, stilte et ultimatum til partiet før helgen.

- Høyre må velge enten å forhandle med oss som de har sittet i byråd med i åtte år, eller de må si farvel til oss og forhandle med KrF og Venstre, sa Hagen til Nettavisen fredag.

Under forhandlingsmøtet tidligere mandag prøvde Hagen dempe sitt ultimatium noe. Dette førte altså ikke frem.

- Jeg er glad for at byrådslederen og Høyre nå har valgt å forsøke å forhandle med Frp om et fortsatt Høyre/Frp-byråd. Det er imidlertid stilt noen forutsetninger av politisk karakter som jeg ikke vil gå inn på. Disse forutsetningene gjøre at det i stedet for å begynne med helt blanke ark, må avklares enkelte ting på forhånd. Dette er noe vi nå skal legge fram for vårt forhandlingsutvalg, presiserte Hagen tidligere mandag overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere