Gå til sidens hovedinnhold

Frp truer med å kutte støtte til Antirasistisk Senter

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet truer med å kutte støtten til Antirasistisk Senter hvis partiet kommer til makten etter stortingsvalget i høst. Årsaken er en fotnote i en rapport om ekstremisme.

I en rapport om høyreekstremisme skrev Antirasistisk Senter en fotnote om at Frp på et tidlig tidspunkt da Anders Lange var partiformann, skal ha mottatt valgkampstøtte fra apartheidregimet i Sør-Afrika, skriver Dagsavisen.

Apartheidregimet skal ha sett på det norske partiet som en alliert og det var ved hjelp av denne støtten at partiet kom inn på Stortinget, heter det i fotnoten.

Dette har fått Frps medlem i Stortingets kommunal - og forvaltningskomité, Morten Ørsal Johansen til å tenne på alle pluggene.

- Jeg er ikke tilhenger av å gi sånne organisasjoner støtte. De får drive med det de skal gjøre og la være å komme med usannheter om politiske partier og andre for den saks skyld, sier han.

Han hevder at Frp har tilbakevist påstandene flere ganger og bevist at den ikke er sann, og krever en unnskyldning hvis partiet skal gå inn for statsstøtte.

Antirasistisk Senters leder Kari Helene Partapouli stusser over begrunnelsen for å fjerne støtten til organisasjonen.

- Jeg har aldri opplevd noe i nærheten av dette fra andre politiske partier. Det er ingen andre som har truet med å fjerne statsstøtten i en debatt, sier hun.

Hun opplyser at påstanden om apartheidregimets støtte er hentet fra memoarene til en tidligere statssekretær i Sør-Afrika, og mener det er en god nok kilde.

- Det er en historisk fotnote. Vi mener ikke at Frp støtter apartheid nå, og vi mener heller ikke at partiet er høyreekstremt, sier Partapouli. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett