Tidligere Frp-formann og stortingsrepresentant for Oppland, Carl I. Hagen (77), er igjen i medienes søkelys.

Mandag kveld tok Hagen på Facebook til orde for at de nå russiskinvaderte områdene i Øst-Ukraina, Donetsk og Luhansk, bør bestemme selv om de skal være en del av Russland eller Ukraina.

«Nå er tiden inne for å høre folket også i Donetsk og Luhansk gjennom en internasjonal kontrollert folkeavstemming,» skriver han i innlegget som sender sjokkbølger i en kritisk tid for Europa.

Les også: Carl I. Hagen freser etter svar fra Støre og Vedum: - Nå er vi skikkelig irriterte

- Får stå for hans regning

Det reagerer Frps parlamentarisk nestleder Hans Andreas Limi på.

– Hagens private meningsytringer på Facebook får stå for hans egen regning. De representerer ikke partiets syn. Fremskrittspartiet står klart på regjeringens linje. Vi kan ikke akseptere russisk propaganda og brudd på folkeretten, sier han til Nettavisen.

I 2014, etter at Russland annekterte det ukrainske området Krim, fikk Hagen kritikk etter lignende uttalelser, der han mente at Krim hører til i Russland.

- Anspent situasjon

Limi viser til den aggressive linjen fra russisk side, og støtter regjeringen i fordømmelsen av å overkjøre Ukrainas suverenitet, etter at Russland varslet å anerkjenne Luhansk og Donetsk som selvstendige «folkerepublikker».

– Det er en anspent situasjon i Europa, og Norge skal stå sammen med våre allierte. En anerkjennelse vil være en aksept for å krenke Ukrainas suverenitet. Regjeringens linje i denne saken er helt riktig, og vi har full tiltro til at NATO og regjeringen følger denne situasjonen tett, sier Limi.

Snoen: - Ta et sluttoppgjør med Hagen

Samfunnsdebattant Jan Arild Snoen er enda tydeligere:

«Det finnes fornuftige folk i Frp. Nå er det på tide at dere tar et sluttoppgjør med Hagen. I Danmark endte de opp med å ekskludere Glistrup, og Frp har solide tradisjoner i så måte,» skriver han på Twitter.

Les også: «Selv ikke den dagen da jeg takket for meg, klarte Eli å dy seg»

Her er innlegget til Hagen, som skaper sterke reaksjoner:

Hagen: - Nei, takk!

Carl I. Hagen sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, som borer i ansettelses-prosessen som ledet til at Jens Stoltenberg ble utnevnt som ny sentralbanksjef.

Da Nettavisen snakket med ham om denne saken torsdag, fortalte han at han nøt bassenglivet og varme dager i Spania.

Carl I. Hagen sier til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere saken.

- Nei takk, men det er helt greit at Limi har et annet syn på ønsket om folkeavstemning, sier Hagen til Nettavisen.