RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp utelatt fra klimasamtaler: - Et politisk spill

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet mener de rødgrønne driver et politisk spill når de utelater partiet fra samtalene om å få til et klimaforlik.

Tirsdag kveld sendte de parlamentariske lederne for de rødgrønne partiene på Stortinget en invitasjon til de parlamentariske lederne fra partiene bak klimaforliket i 2008 til å møtes onsdag. Det betyr at Frp ikke er invitert, til tross for at Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen tirsdag ettermiddag sa at de hele tiden har ønsket et bredest mulig forlik.

- Det er trist å registrere at man ikke ønsker det brede klimaforliket som man kanskje kunne ha fått, sier Frps klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen til NTB etter at de ikke fikk klimainvitasjonen fra de rødgrønne.

Han mener utelatelsen viser at det er viktigere for de rødgrønne hvilke partier forliket omfatter enn hva slags politikk som faktisk blir resultatet.

Amundsen forteller at de har hatt svært gode samtaler med de andre borgerlige partiene og kommet langt i klimasamtalene med dem.

- Og de rødgrønne frykter kanskje at man skal kunne se en samlet borgerlig front - så dette er vel en måte å håndtere det på. Men det svekker ikke min teori om at det er et politisk spill fra de rødgrønne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere