Gå til sidens hovedinnhold

Frp varsler bompengeaksjon 1. mai

- Dette rammer veldig mange i Oslo, sier Frps Aina Stenersen, som vil ha LO med på laget mot byens nye bomstasjoner.

Fra 1. juni settes 53 nye bomstasjoner i drift i Oslo, og nå vil Fremskrittspartiet bruke arbeidernes fridag, 1. mai, til å protestere mot bommene.

- Vi kommer til å aksjonere i mange bydeler, helt fra vest til øst i Oslo, og stille oss ved mange av de nye bommene, sier Frps førstekandidat til høstens lokalvalg i Oslo, Aina Stenersen, til Nettavisen.

Les også

Her kan du stemme mot bompengeringene

- En usosial innføring

Stenersen opplyser at de også vil være til stede flere steder i Oslo sentrum.

- Vi skal være veldig synlig, for dette her er en veldig usosial innføring av nye avgifter. Dette rammer veldig mange lavtlønte i Oslo, småbarnsforeldre, pensjonister og andre, påpeker hun.

Hun viser til en ny undersøkelse fra NAF, som slår fast at nær 40 prosent av de med lavest inntekt får utfordringer med økte bompenger på under 500 kroner måneden.

- Vi tenker at 1. mai er en ypperlig dag å markere motstanden mot bompenger, for det har tradisjonelt vært arbeidernes dag, sier Stenersen.

- Tror du at dere får mange med dere på aksjonen?

- Ja, det tror jeg absolutt. Det er et kjempeengasjement mot bompenger i alle de største byene i landet, og flere andre steder, og vi ser at flere og flere tar til orde mot bompenger, sier hun.

Les også

Frp vil fjerne alle bomstasjonene i Oslo

- LO må bli med

Nylig vedtok Drammen og omegn LO på et ekstraordinært styremøte at «Nei til usosiale bompenger» blir parole i 1. mai-markeringen der.

Nå håper Stenersen at de også får LO Oslo med seg på protestene.

- Vi ser at LO Drammen skal ha aksjon mot bompenger i 1-maitoget, og vi håper LO i Oslo kan gjøre det samme. For i Drammen kommer det 41 nye bomstasjoner i forbindelse med den nye bypakken, og i Oslo kommer det 53 nye bomstasjoner, og da er det like aktuelt i Oslo som i Drammen, mener hun.

Stenersen sier de først og fremst vil markere sin motstand ved å være til stede.

- Dette vedtas lokalt, og Fremskrittspartiet har stemt mot både i Drammen og Oslo, så det er viktig at vi viser lokal motstand mot bompenger, sier hun.

Les også

Bompengeliste er tredje størst i Bergen

Vil fjerne alle bomstasjonene

I mars lovde Stenersen at de vil fjerne alle bomstasjonene i Oslo om Frp havner i byråd etter høstens valg.

- Vi vil fjerne bomstasjonene fordi det er en veldig urimelig ekstrakostnad for barnefamilier og de som har dårlig råd. Det er rett og slett usosialt, sa Stenersen til Nettavisen.

Ifølge Stenersen blir kampen mot bomstasjonene en av de viktigste sakene for Oslo Frp i valgkampen.

- Men hvor realistisk er det å få fjernet alle bomstasjonene?

- Jo større Fremskrittspartiet blir i Oslo, jo større innflytelse får vi. Og vi kommer til å stille knallharde krav til de andre borgerlige partiene for å få gjennomslag, sier Stenersen, som får tiden opplever krisetall på 3-tallet på meningsmålingene.

Les også

Bilistene har punget ut 42 milliarder i bompenger

- Det er et ensaksparti

Selv mener Frps førstekandidat i Oslo at staten og kommunene må ta en større andel av ansvaret for veifinansieringen.

- Dere i Frp har jo samferdselsministeren, så dette kan dere vel ordne enkelt?

- Under den rødgrønne regjeringen betalte de kun 50 prosent av de store samferdselsinvesteringene, mens nåværende regjering har økt det til 70 prosent. Men vi lokalt vil jobbe for at de skal ta en enda større andel, svarer Stenersen, og legger til:

- Men vi er ikke fornøyd før alle bomstasjonene er lagt ned.

- Men dere vil få sterk konkurranse fra lokale bompengepartier. Frykter du dem?

- Det er et ensaksparti. Vi har mange saker med gode løsninger, og vi er det beste partiet på bompenger allerede, sier hun om det.

Kommentarer til denne saken