*Nettavisen* Nyheter.

Frp vil asfaltere Norge uten avgifter

Trondheim (NTB): Fremskrittspartiets leder Siv Jensen vil ha storstilt veibygging landet rundt, uten å sende deler av regningen til bilistene. At det skulle være økonomisk uansvarlig, fnyser hun av.

28.01.12 15:18

- Handlingsregelen gjelder åpenbart bare for veibygging og ikke når det kommer til luftslottprosjektet rundt lyntog. Statistisk sentralbyrå har stemplet vår økonomiske politikk som ansvarlig, men jeg er i tvil om det samme stemplet vil brukes på lyntogpartienes prosjekt, sa Frp-lederen i sin tale under årsmøtet til Sør-Trøndelag Frp på Tiller i Trondheim lørdag.

Fremskrittspartiet har i sitt alternative statsbudsjett satt av 15 milliarder kroner mer enn regjeringspartiene til veiinvesteringer. Summen samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) rår over i år, er til sammenligning på noe under 13 milliarder kroner. Vel 7 av disse milliardene er statlige bevilgninger, resten stammer fra bompenger.

- I motsetning til alle de andre partiene, så vil vi bygge et moderne veinett i hele landet, uten en eneste bomring og en eneste rushtidsavgift. I tillegg skal vi satse massivt på kollektivtilbudet der det bor folk, sa Jensen, som også lovet satsing på kunnskap, først og fremst innen realfag.

Frp-lederen vil etablere nasjonale videregående skoler innen realfag, en egen femårig utdanning for realfaglære og gi realfagsstipendiater bedre lønn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.