Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil gi milliard til Syria – hvis Norge dropper 8000 ekstra syrere

VIL SENDE PENGER TIL SYRIA: Christian Tybring-Gjedde mener det er en bedre løsning enn å ta imot Syria-flyktninger til Norge.
VIL SENDE PENGER TIL SYRIA: Christian Tybring-Gjedde mener det er en bedre løsning enn å ta imot Syria-flyktninger til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

– Å motta 8000 ekstra kvoteflyktninger til Norge er et lite treffsikkert tiltak, og meget kostbart, sier Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde til torsdagens utgave av Finansavisen.

Forslaget om å gi krigsherjede landet en mrd. kroner ble fremmet av onsdag ettermiddag av Tybring-Gjedde og Mayzar Keshvari på vegne av FrPs stortingsgruppe.

Det bygger på beregninger av livsløpskostnaden for å motta de 8000 ekstra syriske flyktningene til Norge.

Den direkte mottakskostnaden for hver flyktning per år er 1 million kroner, altså 8 milliarder totalt, viser beregninger fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Tall fra SSB viser at en syrisk flyktning vil medføre kostnader på 7 millioner kroner i løpet av livet. Med en eventuell familiegjenforening på 5600 personer vil kostnaden komme opp i over 95 milliarder kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!