RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil gjøre det enklere å melde seg inn i Kirken

Oslo (NTB): Fremskrittspartiets kirketalskvinne Bente Thorsen mener regjeringen må gjøre det enklere for folk å bli medlem i Den norske kirke.

Det er enkelt å melde seg ut av Kirken, men vanskelig å melde seg inn, påpeker Thorsen overfor Vårt Land.

Hun oppfordrer fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) til å fjerne byråkratiet. I dag må man personlig møte opp på menighetskontoret for å skrive seg inn i kirkebok og bli medlem.

Men skal man melde seg ut, holder det at man gjør det skriftlig. Thorsen sier det er like lett å søke skriftlig om medlemskap i andre trossamfunn, som det er å melde seg ut av Den norske kirke.

- Hvis man vil bli registrert medlem i Humanetisk Forbund er det så lett som å sende av gårde en e-post. Dette byråkratiet skader statskirkens sjanser til å ta imot nye medlemmer, sier Thorsen.

Hun har derfor skriftlig bedt Aasrud om statsråden er villig til å endre loven slik at Kirken kan frigjøres fra det Thorsen kaller unødvendig byråkrati. Hun mener Kirken kan få nye medlemmer både blant dem som fra før er utmeldt og som vil melde seg inn igjen, og blant folk som flytter fra utlandet til Norge.

Fra 2008 til 2009 forlot 26.000 mennesker Den norske kirke.

- Bare 1.800 meldte seg inn. Statskirken mister medlemmer fordi ting er så tungvint, sier Thorsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere