RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil ha EØS-debatt

Oslo (NTB): Østfold Frp vedtok i helgen på fylkespartimøtet å be Fremskrittspartiets stortingsgruppe og programkomité om å revurdere Norges forhold til EØS og Schengen.

- Vi håper jo denne debatten kommer nå og vil eventuelt fremme den på landsmøtet i mai, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein fra Østfold til Aftenposten.

Han er svært fornøyd med fylkespartiets uttalelse og mener folk er lei av EU-direktiver. Han mener også at grensekontrollen er manglende, at EØS-avtalen bidrar til at Norge eksporterer velferdsgoder ut av landet, mens lite kommer inn til landet.

Leirstein frykter ikke at Frp-utspillet kan skape uro rundt EØS-avtalen og dermed gjøre det vanskelig å få i stand et borgerlig regjeringssamarbeid.

- Vi lager ikke partiprogram for å tekkes andre partier. Vi sier heller ikke at vi skal melde oss ut, men vi vil ha reforhandlet avtalene, sier Leirstein.

Programkomiteens leder Per Sandberg opplyser at fristen for å sende inn forslag er 1. februar. Han vil oppsummere forslagene senere i februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere