*Nettavisen* Nyheter.

Frp vil ha flybransjens innspill om fremtiden

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet inviterer onsdag hele flybransjen til seminar om norsk luftfartspolitikk. - Det er viktig å huske at flyet er like viktig som bussen mange steder i Norge, sier Bård Hoksrud.

I tillegg til å invitere alle sine stortingskolleger til seminar, har Hoksrud og partileder Siv Jensen samlet representanter for alle deler av norsk luftfart.

- Dette er en bransje hvor det har vært mye turbulens i det siste og store problemer i ett selskap. Med tanke på at det er vi politikere som legger rammebetingelsene, er det viktig å få innspill fra aktørene, forklarer Hoksrud til NTB.

Om bare noen få måneder skal Stortinget behandle nasjonal transportplan for de neste ti årene. Der er luftfarten en naturlig del.

- Flyet er jo kollektivtransport for veldig mange. Spesielt i Nord-Norge og deler av Vestlandet kan flyet være like viktig som bussen, legger Hoksrud til. Det betyr ikke at han kan garantere at vi skal ha den samme flyplasstrukturen i fremtiden.

- Kanskje vi må kutte i antallet, men da må det samtidig gjøres andre ting med infrastrukturen som sikrer folk rask vei til flyplassen og et godt tilbud, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag