*Nettavisen* Nyheter.

Frp vil ha mest mulig skattelette

Sundvollen (NTB): Frp ønsker opp mot 100 milliarder kroner i skattekutt. Partiet forventer at den nye regjeringen vil bli enige om å kutte minst 50 milliarder kroner.

Frps skattepolitiske talsmann, Christian Tybring-Gjedde, mener dette er det naturlige nivået å enes om. Høyre gikk opprinnelig til valg på 25 milliarder i skattekutt.

- Jeg håper vi kan enes om noe som ligger mellom Høyre og Frp. Minst 50 milliarder i skattekutt må være en naturlig ambisjon for regjeringen og jeg tror vi kan få det til. Nå er dessuten handlingsrommet i norsk økonomi bra, sier han til Dagsavisen.

Tybring-Gjedde tror konkrete skatteendringer vil komme i den påtroppende regjeringens statsbudsjett for 2014. Blant annet regner han med at arveavgiften vil forsvinne helt, at bunnfradraget på formuesskatten heves betraktelig og at minstefradraget for lønns- og pensjonsinntekter heves.

Erna Solberg ønsker foreløpig ikke å kommentere om det kommer noe konkret om nivå på skattekutt og innretningen på skattepolitikken i regjeringserklæringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.