RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil ikke gi dagpenger til utenlandske fanger

Partileder Siv Jensen sammen med Per Sandberg, 1. nestleder i Fremskrittspartiet.
Partileder Siv Jensen sammen med Per Sandberg, 1. nestleder i Fremskrittspartiet. Foto: NTB scanpix
Sist oppdatert:
Norske fanger får utbetalt 59 kroner dagen, mer enn minstelønnen i Romania.

Oslo (NTB): Frps nestleder Per Sandberg vil frata utenlandske statsborgere dagpenger og helsetjenester i norske fengsler. SV-politiker protesterer og mener det minner om apartheid å behandle norske og utenlandske borgere ulikt.

Siden 2000 er andelen utenlandske kriminelle i norske fengsler firedoblet - fra 8 til 32 prosent. Alle fanger i norske fengsler får utbetalt minst 59 kroner dagen. Til sammenligning er minstelønnen i Romania 48 kroner dagen, mens den er 91 kroner i Polen.

Det får Fremskrittspartiets nestleder, Per Sandberg, til å reagere.

- For enkelte grupper utenlandske kriminelle finnes det rett og slett ingen reell risiko ved å bedrive kriminalitet. For disse er det ikke avskrekkende å sitte på en celle med flatskjerm, og tjene gode penger etter hjemlandets standarder, sier han til ABC Nyheter.

Sandberg foreslår at utlendinger ikke skal få et øre mens de er i Norge. De skal sone i fengsler med dårligere standard enn fengsler for nordmenn. Utenlandske kriminelle skal heller ikke få støtte til tannlege eller lege.

- Det er helt galt at man ved å sone åtte måneder i Norge skal kunne forsørge hele familien i hjemlandet, sier Frp-politikeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere