Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil lovfeste rett til sykehjemsplass

Oslo (NTB): Partiet har ikke regnet ut hva det vil koste, men Frp-leder Siv Jensen sier det skal bli like lett for eldre å få sykehjemsplass som det er for asylsøkere å få plass på asylmottak.

- I dag har vi en situasjon der det er opp til hver enkelt kommunepolitiker å avgjøre om fru Hansen skal få en sykehjemsplass. I mange kommuner må de kanskje kutte andre steder for at de skal ha råd til Fru Hansens sykehjemsplass. I samme kommune vil situasjonen være en annen dersom en asylsøker trenger plass på asylmottaket i kommunen. Da kommer pengene fra staten automatisk. Det påvirker ikke kommunens budsjett. Det er to forskjellige virkeligheter som for meg virker helt uforståelige, sier Fremskrittspartiets leder Siv Jensen til VG Nett.

Hun vil derfor lovfeste retten for eldre til å komme seg inn på et sykehjem etter anbefaling fra lege. Finansieringen bør skje på samme måte som for asylmottakene, og regningen skal sendes til Helse- og omsorgsdepartementet, foreslår Frps leder.

Ved at legeanbefaling legger grunnlag for henvisning til sykehjemsplass, unngår man dessuten at kommuner følger egne lokale kriterier om hvem som skal få plass eller ei, mener hun. Videre ønsker hun større bruk av private bedrifter og ideelle organisasjoner i eldreomsorgen.

Frp har ikke regnet ut hva det vil koste samfunnet å innføre lovfestet rett til sykehjemsplass, men kostnadene er uansett ikke interessante for Jensen.

- Disse menneskene har arbeidet i årevis og bygget Norge. Vi skylder dem en verdig alderdom, sier hun. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget