Frp vil nekte asylsøkere fri ferdsel

Vil stramme grepe og øke vaktholdet på norske mottak.

17.02.12 07:30

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet foreslår å gjøre det vanskeligere for asylsøkere å bevege seg fritt rundt på norske mottak.

- Dette vil gå ut over alle, også de med fredelige hensikter. Likevel mener vi dette er nødvendig for å øke sikkerheten ved norske mottak, sier Morten Ørsal Johansen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, til Stavanger Aftenblad.

Frp har tidligere foreslått å lukke asylmottakene for å bekjempe kriminalitet i samfunnet generelt. Nå sier Ørsal Johansen at han vil stramme grepet også inne på selve mottakene.

- Ved hjelp av økt vakthold vil vi gjøre det vanskeligere for asylsøkere å bevege seg rundt på mottakene. Dette handler ikke bare om sikkerhetene til de som bor der, men også for dem som jobber på asylmottakene, sier Ørsal Johansen.

Statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet mener det er naturlig at det oppstår konflikter når folk fra ulike kulturer er samlet så langt borte fra sin normale situasjon.

- UDI jobber kontinuerlig med å redusere konfliktnivået, og regjeringen stiller klare krav til at mottakene samarbeider tett med de lokale politikontorene, sier Lønseth, som ikke har særlig tro på Frps forslag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.