RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil premiere superelever


Leder av Frps kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug, vil ikke si hvor mye elevene bør få, men tror en bonus eller et stipend ved slutten av året vil gjøre at flere elever fullfører videregående.
Leder av Frps kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug, vil ikke si hvor mye elevene bør få, men tror en bonus eller et stipend ved slutten av året vil gjøre at flere elever fullfører videregående. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Fremskrittspartiet foreslår at elever som klarer videregående på to år, bør premieres økonomisk.

Leder av partiets kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug, vil ikke si hvor mye elevene bør få, men tror en bonus eller et stipend ved slutten av året vil gjøre at flere elever fullfører videregående.

Elevorganisasjonen reagerer på forslaget.

– Mange andre tiltak innenfor skolen trenger sårt penger der regjeringen nå gjør kutt. Da tror jeg ikke det er disse ressurssterke elevene som nødvendigvis trenger denne premien, sier organisasjonens leder Kristoffer Hansen til NRK.

Listhaug mener at norsk skole trenger å gi et tilbud til de elevene som sliter, men også til de som har et stort potensial.

– Jeg synes ikke vi som statlige myndigheter skal legge til rette for at det er økonomi istedenfor egen glede over å gi den ekstra innsatsen som skal være motivasjon for å gå et sånt løp, sier statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere