*Nettavisen* Nyheter.

Frps forslag om folkeavstemning vekker reaksjoner på Twitter

SV-leder Audun Lysbakken legger ikke skjul på at han ikke syns noe om Frps forslag om folkeavstemning. Foto: Terje Pedersen

SV-leder Audun Lysbakken: -Hva med en folkeavstemning om Frps deltakelse i regjering?

12.06.15 10:34

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i sosiale medier etter at Frp offentliggjorde at de vil holde folkeavstemning om Norge skal ta i mot 8000 flyktninger eller ikke.

Det er helt tydelig at noen syns dette er et godt forslag, men flertallet på Twitter ser ikke ut til å være enig.

Les også: Frp vil holde folkeavstemning om flyktninger

Les også: Professor: - Lite sannsynlig med folkeavstemning

Leder i Sosialistisk Venstreparti Audun Lysbakken var ikke sen om å twitre: «Hva med en folkeavstemning om Frps deltakelse i regjering også? Da tror jeg det hadde blitt morna Jensen.»

Også Lysbakkens partikollega, stortingsrepresentant Karin Andersen, er rystet over Frps forslag. Hun mener det er skammelig å skulle ha en folkeavstemning om hvorvidt man skal ta imot krigsflyktninger eller ikke.

Komiker og regissør Åsleik Engmark, mener Frp driver med ansvarsfraskrivelse.


Også forfatter Vidar Kvalshaug uttrykker misnøye: «Jeg stemte Venstre og fikk et Frp som vil ha folkeavstemning om Norge skal hjelpe folk i dyp nød. Folkeavstemning!»

Flere skriver på Twitter at de ikke ser poenget med en folkeavstemning og at det er en grunn til at vi har stortingsvalg. De understreker at folket allerede har valgt seg en regjering som de mener skal kunne gjøre gode valg på vegne av det norske folk. En av de er kjendisadvokat John Christian Elden.

Nedenfor kan du selv lese hva folk skriver på Twitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag