RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johansen, Erik (Scanpix)

Frps nestleder gir seg

Sist oppdatert:
Vil ikke stille til gjenvalg i Stortinget.

Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg som stortingsrepresentant neste høst.

- Etter 30 år som folkevalgt har jeg i dag takket nei til renominasjon, skriver Olsen på sin Facebook-side fredag ettermiddag.

- 30 år uten opphold
- Jeg har etter å ha tenkt lenge og vel bestemt meg for at etter 30 år som folkevalgt så tror jeg det er på tide at jeg skal slippe andre til, utdyper Olsen til TV 2 Nyhetene.

Olsen, som har vært gjennom en hjertetransplantasjon, har representert Fremskrittspartiet uten stopp i tre tiår som bystyremedlem, formannskapsmedlem, ordfører og nå sist stortingsrepresentant.

Vil prøve seg i næringslivet
På sin Facebook-side gir Olsen en forklaring på hvorfor han ikke vil stille til gjenvalg:

- Det er to hovedgrunner til jeg nå har valgt å takke nei til renominasjon. For det første så føler jeg at jeg nå har en erfaring, kompetanse og ikke minst motivasjon for å gjøre noe annet og jeg ønsker også nye utfordringer. Kanskje er det på tide å prøve seg i næringslivet igjen, eventuelt i skjæringspunktet mellom offentlig og privat virksomhet.

Fortsetter som nestleder
Hva han skal gjøre etter at stortingsperioden er over, er han usikker på, men sier han kommer til å fortsette som nestleder i partiet.

- Jeg tror på Fremskrittspartiet og jeg tror på en borgerlig regjering. Jeg skal bidra så godt jeg kan til å få til det, sier Olsen til TV 2 Nyhetene.

Ble mistenkt for korrupsjon
I 2010 ble han mistenkt for korrupsjon i forbindelse med kjøpet av leiligheten han bor på i Jarlsø i Tønsberg.

- Jeg må innrømme at det var en tøff prosess. Jeg er veldig glad for at etterforskningen viste at jeg ikke hadde gjort noe galt. Snarere tvert imot, og det er nok noen andre etter min oppfatning som burde gå i seg selv i dag, sier Olsen, som avviser at saken ikke har hatt noe med at han nå velger å ikke stille til gjenvalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere