Gå til sidens hovedinnhold

Frps stortingssjef skal holde orden i rekkene

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet skal bli et ansvarlig og forutsigbart regjeringsparti etter 40 år i opposisjon. Harald T. Nesvik skal sørge for orden i rekkene på Stortinget.

- Det blir ikke løpende seminarer om regjeringens politikk eller demonstrasjoner på plenen utenfor Stortinget. Vi skal ikke bli et nytt SV, sier Nesvik til NTB.

47-åringen fra Ålesund som torsdag ble valgt til parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, medgir at overgangen er stor for alle i partiet - ikke bare for statsrådene.

- Veien blir til mens man går, for dette er helt nytt for oss. Jeg har vært opposisjonspolitiker på Stortinget i 16 år. Nå skal jeg sørge for at regjeringens politikk blir gjennomført. Det er en helt ny rolle, sier han.

Nesvik varsler at det blir langt færre spørsmål, interpellasjoner og representantforslag fra Fremskrittspartiet i tiden som kommer. Frp har i en årrekke toppet alle statistikker når det gjelder aktivitet i stortingssalen.

- Nå vil vi ha andre og mer effektive kanaler å ta i bruk. Nå har vi direktelinje inn til departementet og statsråden, sier han. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen