RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Forsvaret)

Færre blir militærnektere

Antallet halvert på fire år.

(BIIPMAG): Det blir stadig færre personer som ønsker siviltjeneste fremfor verneplikt, viser tall fra Vernepliktsverket.

I august skrev biipMag om at mens Forsvaret de siste tre årene har kalt inn 34.500 ungdommer til førstegangstjeneste, så har hele 11.500 av disse blitt dimittert. Mange av dem i løpet av bare noen dager.

Bare 700 militærnektere
Nå viser nye tall at antallet militærnektere går motsatt vei, nemlig nedover. For fire år siden søkte rundt 2000 personer om å få avtjene sivil verneplikt i stedet for å avtjene førstegangstjenesten.

I år er tallene på vei nedover, og nå er det kun rundt 700 personer som har søkt om det samme, melder NRK.

- Behovet har sunket
Stabssjef i Vernepliktsverket, Per-Ivar Normann, sier til biipMag at han ikke tror motstanden mot våpen og militæret generelt har økt.

- Vi antar at fordi Forsvarets behov har sunket siden årtusenskiftet, så blir militærnekterne sittende hjemme og vente på innkalling som ikke kommer. Vi ser også at ungdom ser flere muligheter i Forsvaret når det gjelder tjenesteutplassering, sier Normann.

Siste fra biipMag:
Doper seg for bedre sex
Ble utsolgt på under en time
- Selvskadingen var mot en indre smerte

GÅ TIL FORSIDEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere