RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre eritreere søker om asyl i Norge

Oslo (NTB): Hittil i år har 215 eritreere søkt om asyl i Norge. Det er en halvering fra de fire første månedene i fjor, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

UDIs statistikk viser en nedgang på 52 prosent i antall asylsøkere fra Eritrea for perioden 1. januar - 1. mai, sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Tallene fra Utlendingsdirektoratet viser at det fram til 1. mai i år har blitt registrert 215 asylsøkere fra Eritrea. I samme periode i fjor var tallet 451 asylsøkere.

Fordelingen per måned er slik: 70 asylsøkere i januar i år (113 i januar i fjor), 46 asylsøkere i februar i år (90 i samme måned i fjor) og 54 i mars i år (80 i mars i fjor). April i fjor utpreget seg med et byks i antall eritreiske asylsøknader. Da mottok utlendingsmyndighetene 168 søknader. I april i år kom det 45 eritreere for å søke om asyl i Norge.

Asylsøkere fra Irak utpreger seg også på statistikken. Sammenlignet med fjorårets fire første måneder har UDI registrert en nedgang på 40 prosent for denne gruppen. I motsatt retning drar somaliere og nigerianere. UDI har mottatt 19 prosent flere asylsøknader fra somaliere i årets fire første måneder og 33 prosent flere nigerianere.

Til sammen melder UDI om 2.715 mottatte asylsøknader fram til 1. mai i år, sammenlignet med 2.808 søknader i samme periode i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere