RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre fulgte Tour

Foto: AFP / Scanpix
Sist oppdatert:
Det var lavere interesse for Tour de France i Norge i år.

Totalt hadde TV 2 gjennomsnittlig 127.000 seere daglig gjennom verdens hardeste sykkelritt i år. Tallene viser nedgang fra året før hvor TV 2 meldte om 136.000 trofaste seere.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Daglig har TV 2 hatt 416.000 seere innom sendingen, det vil si alle som har sett minst 3 minutter sammenhengende av én sending. I fjor var dette tallet 466.000 slike seere daglig.

Fornøyd til tross

Researchsjef i TV 2, John Richard Hewitt i TV er likevel ikke bekymret for utviklingen.

- Alt i alt er dette gode tall for TV 2. Nedgangen fra 2007 er i utgangspunktet innenfor normal variasjon fra år til år. Når værstatistikken for Norge dessuten viser mer sol, høyere temperatur og mindre nedbør i 2008 enn i 2007, og seertallene altså ikke faller vesentlig, skal vi være godt tilfreds med oppslutningen, sier han til NA24 Propaganda.

Nordmenn drar lasset

Representanter for Norge i årets renn var veteran Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen, som begge var først over målstreken i hver sin etappe.

Hewitt peker på at norske navn i teten bidrar til seertallet.

- At det er to nordmenn med i rittet, som i tillegg ligger i teten og vinner etapper, vekker interessen blant seerne. Noe ytterligere dokumentasjon på dette har vi ikke, men det er samme fenomen som økt interesse for Manchester United i Norge da Solskjær var med, sier Hewitt.

Sammenlagt

Thor Hushovd fullførte som nummer to i jakten på den grønne poengtrøya. Sammenlagt om den gule og mest prestisjetunge trøya rullet Arvesen inn som nummer 57 og Hushovd nummer 99.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere