RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje.

Færre går konkurs

Sist oppdatert:
Tre måneder på rad med nedgang.

Februar var den tredje måneden på rad med konkursnedgang. 382 foretak gikk overende i februar i år, 18 prosent færre enn samme måned i fjor.

Før det snudde i desember hadde vi 20 måneder på rad med konkursøkning. Det skriver PR-byrået Newswire i en melding.

- Nå ser vi at den positive trenden har satt seg skikkelig. Den positive utviklingen i forhold til i fjor er ikke overraskende, når vi tenker på finanskrisens sterke innvirkning for et år siden, skriver Gabor Molnar i analyseselskapet Experian i meldingen.

Men antallet konkurser er fortsatt høyt. Årets februar ligger 49 prosent over februar 2008.

Bedring i bygg
80 av konkursene kom i bygg og anlegg, men det er likevel 27 prosent færre enn samme måned i fjor. Den positive utviklingen berører også omsetning og drift av fast eiendom, der antallet konkurser nå er nesten det halve av hva det var for et år siden.

- Det er også verdt å merke seg at norsk industri er inne i smulere farvann. Nedgangen i konkurser er på 27 prosent så langt i 2010, skriver Molnar.

Også for talerør
Informasjons- og kommunikasjonsbransjen er også inne i bedre tider. Nedgangen i februar var 41 prosent. Hittil i år har 17 foretak gått konkurs mot 28 i samme periode i fjor.

Primærnæringene går i den andre retningen, selv om tallene er små. Februar innebar ti nye nedleggelser innen jordbruk, skogbruk og fiske, i tillegg til de ni i januar. Hittil i år har de tre næringene hatt en samlet økning i konkurser på 138 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere