RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre i gjeldstrøbbel

Sist oppdatert:
2500 færre er svartelistet med betalingsanmerkninger enn i juli. Folk med betalingsproblemer bes om å sette på bremsene før jul
Nordmenn har 350 millioner mindre i ubetalte regninger nå enn for fire måneder siden, viser tall fra CreditInform.

- Det er flott at mange har betalt seg ut av et økonomisk uføre i høst, men vi vet av erfaring at desember er farlig for mange, sier administrerende direktør Rune Viermyr i kreditthåndteringsselskapet Intrum Justitia i en pressemelding.

En betalingsanmerkning gjør det vanskelig å få lån og kjøpe på kreditt.

Selv om færre sliter med betalingsanmerkninger nå enn tidligere i år, er 162.577 nordmenn registrert som dårlige betalere. Og de skylder til sammen hele 17,6 milliarder kroner.

Menn i 40-årene skylder fem milliarder kroner og er den gruppen som har flest ubetalte regninger.

Unngå kreditt

- Det beste rådet vi kan gi er at folk setter på bremsene i desember og ikke lar kredittkortene gå varme. Det er fort gjort å bli revet med i kjøperushet før jul.

Flat-TV er blitt kåret av elektronikkbransjen til en av årets store julegaveslagere. Slike kostbare julegaver kan svi.

- Å kjøpe en flat-TV til 15.000-20.000 kroner på kreditt er dumt hvis du ikke kan betale den i løpet av seks uker. Renteutgiftene på kredittkort er skyhøye, og på nyåret er det mange andre regninger som må betales, sier Viermyr.

For i årets tre første måneder strømmer det inn med regninger. Mange skal betale forsikringspremier og årsavgifter på nyåret.

- Alt dette kommer på toppen av de faste utgiftene og en strømregning som trolig vil bli større enn normalt.

God desemberlønn

- Regninger som ikke betales i desember kan bli tunge å dra med seg inn i det nye året, sier Intrum Justitia-direktøren.

Han oppfordrer alle som skylder penger til å kvitte seg med problemet før nyttår.

- Det er kun to ganger i året vi får en pen ekstra slump penger utbetalt. Det er feriepengene i juni og desemberlønnen med halv skatt. Bruk denne muligheten til å betale gjeld, oppfordrer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere