RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre institusjonsplasser i barnevernet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Siden 2004 har bruken av institusjoner i barnevernet gått ned med 19 prosent, viser en ny rapport. Fagfolk mener mange barn og unge dermed ikke får den hjelpen de trenger.

En av dem som mener myndighetene har lagt ned altfor mange plasser i barnevernsinstitusjonene, er spesialist i klinisk psykologi Vigdis Bunkholdt.

- Ganske mange av de ungene som blir tatt under omsorg, blir flyttet til fosterhjem. En del av dem hadde trengt en mellomperiode i en institusjon, men institusjonsplasser blir jo nedlagt. Dermed er det mange som flytter i fosterhjem som kanskje ikke klarer å passe inn i en familie, sier Bunkholdt til NRK.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) sier til NTB at han er åpen for å ta diskusjonen om institusjonsbruken.

- Vi skal nå gå igjennom organiseringen i barnevernet. Og da er dette et av de spørsmålene vi skal vurdere, sier Lysbakken.

- Men jeg er ikke i tvil om at det har vært riktig å satse mer på fosterhjem. Og det vi trenger nå er en diskusjon om hva det rette balansepunktet er. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere