RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre konkurser

Men nedgangen er mindre enn ventet.

Statistikk fra analyseselskapet Experian viser at 353 bedrifter gikk konkurs i årets første måned. Det er en nedgang på 50 sammenlignet med januar i 2009.

– Varehandelen og byggenæringen står for rundt halvparten av konkursene i årets første måned, kommenterer direktør Gabor Molnar i Experian i en pressemelding.

I løpet av januar var måtte 100 butikker stenge, og det er åtte flere enn i samme måned året før. I januar gikk 86 byggefirmaer konkurs mot 87 i januar 2009.

– Det foregår vanligvis en avskalling av butikker på nyåret, men den ser nok ut til å bli større i år enn normalt. Veldig mange butikker gikk konkurs også i fjor, kommenterer Molnar.

Verst ut går det i Nord-Norge, mens Vest-Agder sammen med Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag klarer seg best.

- Nordland hadde over dobbelt så mange konkurser i januar sammenlignet med i fjor, med 32 mot 14. Finnmark hadde seks konkurser, mot tre i fjor, heter det i statistikken.

Situasjonen er også bedret i de største byene.

– Det ser ut til å gå langt bedre for norske bedrifter enn i fjor, men bildet er sammensatt. Mange sliter fortsatt med dårlig økonomi og inntjening, sier Gabor Molnar i Experian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere