RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre møteulykker – flere utforkjøringer

Sist oppdatert:
Mens antall møteulykker har gått ned mer enn 40 prosent i løpet av et snaut tiår, har utforkjøringer og eneulykker økt med nesten 75 prosent.

I første halvår var det 40.000 ulykker der bare én bil var involvert, mens det var 8.000 møteulykker. For åtte år siden var det 23.0000 eneulykker, og for ni år siden var det 14.000 møteulykker i løpet av første halvår, viser statistikk over materielle skader fra Finans Norge

– En del av eneulykkene fører til alvorlige personskader, og de er ofte relatert til utforkjøringer i høy fart, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge. Samtidig minner hun om at også møteulykker kan være svært alvorlige.

Sammen med Statens vegvesen, ønsker Finans Norge nå rette oppmerksomheten mot bilbeltebruk og påpeker at 30 prosent av dem som mister livet i trafikken, ikke bruker bilbelte.

– Det er uforståelig at ikke alle automatisk tar på seg bilbelte når de skal ut å kjøre, sier Neverdal og får støtte av Guro Ranes som leder trafikksikkerhetsarbeidet i Vegvesenet.

– Vi vet at bruk av bilbelte redder liv, særlig de unge må merke seg dette.

Ranes ber også folk respektere fartsgrensene og sier «for høy fart fortsatt er en stor utfordring». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere