RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson er nok fornøyd med de siste tallene på arbeidsledighet som nylig ble presentert av Statistisk sentralbyrå (SSB).
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson er nok fornøyd med de siste tallene på arbeidsledighet som nylig ble presentert av Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Færre nordmenn står uten jobb

Sist oppdatert:
Det var 91 000 arbeidsledige personer i Norge i mars, hele 9000 færre enn i desember i fjor, viser de siste beregningene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Oslo (NTB): Endringen i prosent av arbeidsstyrken er på 0,3 prosent og ligger innenfor feilmarginen. Samtidig viser SSBs arbeidskraftsundersøkelse (AKU) at antall registrerte arbeidsledige og tiltaksdeltakere hos Nav falt med 1.000 personer i løpet av den samme perioden.

Antall personer i arbeid holder seg stabilt. Fra desember 2013 til mars i år var det en oppgang i sysselsettingen med 6.000 personer. Fra mars i fjor til mars i år ble det 34.000 flere personer i arbeid.

I mars utgjorde de sysselsatte 68,6 prosent av befolkningen i alderen 15-74 år. Dette er uendret fra desember og mars i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere