RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre påske-skader

Røde Kors tror folk har trent mer i forkant av påsken.

- I fjor var det en dårlig vinter med lite trening på ski i forkant av påsken. I år har folk fått gått mer på ski. Det har også vært lite utfart i påsken i Sør-Norge i forhold til i fjor, på grunn av vær og føreforhold, leder for Røde Kors informasjonssentral på Golsfjellet, Ole Gladsø, til nyhetsbyrået ANB.

Sunn fornuft
Røde Kors melder om 732 skader i fjellet i år, sammenlignet med 1.238 skader i fjor.

- Folk bruker sunn fornuft og kjenner sine egne begrensninger, sier han til nyhetsbyrået.

I løpet av kvelden 2. påskedag avsluttet Røde Kors Hjelpekorps årets påskeberedskap. Hjelpekorpset har til sammen gjennomført 47 aksjoner denne påsken, og som i fjor ble alle savnede funnet i live, melder røde kors på sine nettsider.

Tatt av skred
Kun ett dødsfall er meldt fra Røde Kors Hjelpekorps i år. En kvinne som ble tatt av skred i Troms var i live da hun ble hentet ut av skredet av hjelpekorpset, men døde på sykehus noen dager etter at hun ble hentet.

Av de 732 skadde i år var skadene til 280 mennesker så alvorlige at de måtte til lege eller sykehus. Ikke overraskende var de mest vanlige skadene brudd og forstuinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere