RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre rovdyrmotstandere

Oslo (NTB): Det blir stadig færre rovdyrmotstandere her i landet. En måling som Nationen har gjort, viser at 19 prosent av befolkningen vil svekke rovdyrenes vern.

På samme tid i fjor svarte 24 prosent at rovdyrene burde ha mindre vern. Nedgangen på 5 prosentpoeng fra i fjor til i år viser dermed at det er blitt færre rovdyrmotstandere i Norge, skriver Nationen.

Målingen slår fast at 32 prosent av de spurte vil gi rovdyrene et sterkere vern enn det dyrene har i dag, mens 45 prosent mener dagens vern er på et riktig nivå.

I Oslo er det størst oppslutning om å styrke rovdyrvernet, og det er hovedstadens befolkning under 30 år som ivrer mest etter å bevare rovdyrene. Nesten 50 prosent av de spurte under 30 år i Oslo tilhører denne kategorien.

Hovedstadens befolkning totalt sett rekker også ut en hånd til rovdyrene. 38 prosent vil ha mer vern, og bare 14 prosent vil ha mindre vern av rovdyr. På bygda svarer 22 prosent at de vil ha mer vern, mens 28 prosent vil ha mindre vern.

Norsk Sau og Geits leder Ove Ommundsen mener det er et problem at folk vil ha vern av rovdyrene.

? Vi ser at miljøorganisasjonene er veldig dyktige til å argumentere og legge dette fram slik at vi i Utkant-Norge blir den store kjeltringen. For eksempel historien om at den russiske ulven Ivan er skutt. Den tror vi er plantet, sier Ommundsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere