RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre saker om innvandring etter 22. juli

Oslo (NTB): Det ble færre saker om innvandring og innvandrere i mediene etter 22. juli 2011, viser funn fra Universitetet i Oslo.

- Vi ser en endring i hva som kunne sies i norske medier, sier Audun Beyer, postdoktor ved Institutt for medier og kommunikasjon, til Forskning.no.

Beyer har sammen med forskerkollega Tine Ustad Figenschou kartlagt nærmere 3.200 artikler og TV-innslag knyttet til innvandring og etniske minoriteter i mediene i 2011. De har sett på både meningsstoff og nyheter, men ikke på nettmedier.

Mens hver tredje artikkel eller innslag blant innvandringsstoffet handlet om innvandringspolitikk før 22. juli, var det bare én av ti etter terroren.

Før 22. juli var det i snitt ti saker relatert til innvandring eller innvandrere hver dag. Etter terroren var det sju saker.

Også innholdet i sakene endret seg. Det ble mindre innvandringspolitikk, kritiske blikk på religion og kultur, fokus på kriminalitet blant innvandrere og mulige velferdsproblemer, som at mange innvandrere er på trygd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest