RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre storskjermbøter

Sist oppdatert:
Dommerne og NFF var skeptiske, men etter at NTF fikk gjennomslag for nye storskjermregler gikk antall sanksjonssaker ned. I fjor ble kun Vålerenga og Rosenborg bøtlagt.

De nye reglene innebærer at klubbene kan vise såkalte kontroversielle situasjoner i reprise inntil en gang. Det betyr at publikum får muligheten til å se for eksempel en omdiskutert straffesituasjon på storskjerm.

Fikk bøter

Fortsatt skal klubbene utvise skjønn og situasjoner som virker kan virke provoserende og være en sikkerhetsfare må ikke vises.

Vålerenga fikk 15 000 i bot og Rosenborg 20 000 kroner etter å ha vist flere repriser av kontroversielle situasjoner, mens Lillestrøm og Brann fikk en irettesettelse.

- Reglene fungerer

- Dette viser at klubbene tar ansvar, og at regelverket fungerer. To sanksjonssaker i løpet av en hel sesong er et veldig lavt tall når vi vet at sju klubber hadde storskjermproduksjoner på alle hjemmekampene sine, sier mediedirektør Svein Graff i Norsk Toppfotball.

Vålerenga, Lyn, Brann, Start, Fredrikstad, Rosenborg og Lillestrøm har storskjerm på sine arenaer. I år planlegger i tillegg HamKam storskjermproduksjon på sine nye arena, og Molde vurderer det samme. Stabæk vil også få storkjerm på nye Fornebu Arena, og flere andre klubber vurderer installering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere