RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre turister i juli

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): I juli hadde norske overnattingssteder merkbart færre gjester fra en rekke europeiske land enn i samme måned i fjor. Krisen i Europa er årsaken, mener bransjen.

I juli var det til sammen 5,3 millioner overnattinger ved alle norske overnattingssteder. Det er en nedgang på 2 prosent sammenlignet med juli i fjor, og det er særlig utenlandske gjester det er blitt færre av, skriver Aftenposten.

Norske overnattinger gikk ned med 1 prosent, mens utenlandske overnattinger gikk ned med 4 prosent.

- Høy kronekurs og finansuro ute i Europa er medvirkende årsaker til at utenlandske turister svikter Norge. Vi har den høyeste kronekursen målt mot euro på ti år, sier direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i NHO Reiseliv, Kristin Gyldenskog.

Antall gjester fra Spania gikk ned med hele 29 prosent, mens 27 prosent færre italienere overnattet i Norge i juli. Det var 12 prosent færre franskmenn, mens antall overnattinger fra Nederland og Tyskland gikk ned med henholdsvis 11 og 7 prosent.

Noen positive tall finnes dog også. Det er økning i gjester fra Sverige, Storbritannia og fra asiatiske land som Japan og Sør-Korea. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere