RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre ulykker på veiene

Tallene for trafikkulykker er på vei ned, også i Hordaland. Men bare Oslo ligger over Hordaland når det gjelder antall drepte i trafikken.

Ikke siden 1968 har dødstallene vært lavere på norske veier. Fra januar til november i fjor, sammenlignet med i år, gikk antall trafikkulykker ned fra 787 til 755 i Hordaland. I den samme perioden gikk tallet på personskader ned fra 1159 i fjor til 1112 i år, mens antall drepte i trafikken gikk ned fra tolv personer til ti.

Oslo har økt
Det er oppmuntrende tall, men trafikkantene i Hordaland er fortsatt blant de verste i klassen. Bare Oslo har flere trafikkulykker, og de har i tillegg økte tall på enkelte områder.

Flest menn fra 25 til 39
Det er fortsatt flest mannlige sjåfører som blir enten drept eller skadd, mens blant skadde eller drepte passasjerer er kvinnene overrepresentert. Det er også trafikanter i alderen 25 til 39 som topper de dystreste delene av statistikken, som ble frigjort av Statistisk sentralbyrå tirsdag.

En mann ble også meget alvorlig skadd etter en ake-ulykke i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere