RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Først Facebook, så morgenstell

Washington (NTB-AFP): Amerikanske nettbrukere blir stadig mer opptatt av Facebook. Unge kvinner sjekker profilen sin før de vasker ansiktet om morgenen, mens unge menn synes det er greit å slå opp over Facebook.

Undersøkelsen er utført av mediegiganten NBC Universal, som har spurt brukere av sosiale medier i alderen 18 til 54 år.

Neste 40 prosent av de spurte beskriver seg selv som Facebook-avhengige, men de unge kvinnene er hardest «rammet» av avhengigheten, ifølge spørreundersøkelsen.

34 prosent av kvinnene mellom 18 og 34 sier at å sjekke profilen sin er det første de gjør om morgenen, før ansiktsvask og tannpuss. Men det betyr ikke at nettsamfunnet får ligge i løpet av natten. 20 prosent av de unge kvinnene innrømmer at de sjekker Facebook i løpet av natten, mens 26 prosent står opp for å sende meldinger.

Hele 57 prosent av de unge kvinnene sier de foretrekker å snakke med andre mennesker på nettet, framfor ansikt til ansikt. At også 31 prosent svarer at de har større selvtillit på nettet enn i virkeligheten, kan kanskje ha noe med saken å gjøre.

I samme undersøkelse svarer nesten en firedel av mennene mellom 18 og 34 at de synes det er ok å gjøre det slutt med kjæresten over Facebook. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere