RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Først i Norge med innvandrertak

Byrådet i Bergen vedtok mandag kveld å sette tak for innvandrerandel i barnehager. Bildet: Bergen sentrum sett fra Fløyen.
Byrådet i Bergen vedtok mandag kveld å sette tak for innvandrerandel i barnehager. Bildet: Bergen sentrum sett fra Fløyen. Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bergen først i Norge med tak på innvandrerbarn i barnehage.

Byrådet i Bergen mener dermed at maksimalt 70 prosent, sju av ti barn, i barnehagen kan være minoritetsspråklige. Forslaget fikk mandag kveld tilslutning fra flertallet i oppvekstkomiteen, og blir etter alle solemerker vedtatt på neste bystyremøte, skriver Bergens Tidende.

- Vi gjør dette for å gi barna et best mulig fundament i norsk. Det klarer vi best om vi blander barn, med bakgrunn fra både Norge og andre land, sier Høyres Jana Middelfart Hoff.

- Det vi nå fokuserer på, er hvor viktig barnehagen er for språkopplæringen. Vi vet at andre byer som Oslo har slitt med å få god nok språkopplæring i barnehager hvor det er veldig få barn med norsk bakgrunn, sier Midelfart som mandag hadde sin første dag som skolebyråd i Bergen.

I Oslo avviser skolebyråd Anniken Hauglie (H) tanker på å gjøre noe tilsvarende. Hun frykter et innvandrertak vil gi lengre reisevei, og at noen foreldre dermed kan velge ikke å sende barna i barnehagen.

Hun er heller ikke enig i at foreldrenes bakgrunn skal ha noe å si for hvilken barnehage barna skal få gå i.

- De fleste av dem som går i barnehage her, er født og oppvokst i Oslo. Vi er opptatt av at alle barna er Oslo-barn, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere