RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første dag i romleiren: Her fant Lasse sin stjålne sykkel

FUNNET: – Dette er min sykkel, utbrøt Lasse Brevik Sælid (35), som så bildet av sin stjålne sykkel i vår reportasje fra romleiren fredag. (Foto: Stig Nilsson)
FUNNET: – Dette er min sykkel, utbrøt Lasse Brevik Sælid (35), som så bildet av sin stjålne sykkel i vår reportasje fra romleiren fredag. (Foto: Stig Nilsson)
Sist oppdatert:
– Jeg så ham stjele sykkelen utenfor rådhuset, forteller Lasse Brevik Sælid (35).

(f-b.no): – Det forteller Lasse Brevik Sælid, som arbeider i Fredrikstad kommunes servicetorg, og som gjennom vinduet fra arbeidsplassen sin observerte at en person frekt og freidig hentet sykkelen – og syklet avgårde med den.

– Jeg trodde aldri jeg skulle se den mer, sier Brevik Sælid til f-b.no – med der tok han feil.

Så bilde av sykkelen

Torsdag kveld flyttet romfolket inn på området som Fredrikstad kommune har latt seks campingvogneiere låne – etter at Borg Havn ulovlig destruerte vognene de eide, og etter forhandlinger mellom kommunen og romfolkets Advokat Harald Otterstad, om etablering av en leir med vann, strøm og toaletter på Kiæråsen ved Lisleby.

Les flere saker på Fredrikstad Blad

Allerede fredag ettermiddag - bare 20 timer senere – ble en sykkeltyv knepet inne på leirområdet.

– Jeg trodde nesten ikke det jeg så, sier Lasse Brevik Sælid (35).

Sykkeltyveriet ble nemlig oppklart på uvanlig måte.

Fredag formiddag var f-b.no på reportasjetur til romleiren, for å dokumentere at campingvognene står kloss inntil hverandre, og at det er montert så tvilsomme ovnsløsninger i et par av vognene – at Norsk Brannvernforening mener leiren straks på stenges, fordi det er fare for liv og helse.

Tyven beklaget

Lasse Brevik Sælid leste vår reportasje, og oppdaget på ett av bildene vi publiserte sykkelen som torsdag ble frastjålet ham.Jo, dette er min sykkel

– Jeg er sikker på at den er min sa 35-åringen, i en epost han sendte oss.

Dermed hentet f-b.no den potensielle sykkeleieren, kjørte ham hjem for å hente riktig nøkkel, og kjørte opp til Kiæråsen. Der sto sykkelen, og beboerne i romleiren flokket seg rundt oss – mens Brevik Sælid undersøkte doningen, og fastslo: – Jo, dette er min sykkel.

– Beklager, sa sykkeltyven, jeg fikk den av en rusmisbruker i sentrum, hevdet han …

Les flere saker på Fredrikstad Blad 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere