RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første Flirt med passasjerene

Oslo (NTB): Onsdag kjørte NSBs nye Flirt-tog sin første ordinære tur med passasjerer. Jomfruturen gikk fra Oslo S til Skien.

- Vi har nå fått tillatelse til å sette disse togene inn i passasjertrafikk. Vi begynner med ett togsett i dag, men vi har fått levert flere tog, som vi nå jobber med å klargjøre, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

Etter hvert skal det kjøres doble togsett på hele strekningen mellom Lillehammer og Skien, men de første avgangene blir mellom Oslo og grenlandsbyen.

- Dette er ikke for å diskriminere hedmarkinger og opplendinger. Det er praktiske hensyn og det at vedlikeholdet for disse togene ligger i Skien som gjør at vi begynner med den strekningen, forklarer Lundeby.

Introduksjonen av de nye sveitsiske togene ble utsatt etter at et Flirt-tog sporet av under testkjøring på Vestfoldbanen i mars. Etter planen skulle togene settes i trafikk senere samme måned. De fem om bord slapp fra det med lette og moderate skader.

NSB har bestilt 50 togsett og har opsjon på ytterligere 100 fra den sveitsiske leverandøren Stadler. De nye togene blir NSBs arbeidshester i persontrafikken og skal leveres i to varianter: regiontog, som får betegnelsen type 74 hos NSB, og lokaltog, som blir hetende type 75. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere